Γιορτάσαμε την Γαλλική κουζίνα έτσι όπως της αξίζει!
Το Gout de France είναι από μόνο του ένα σπουδαίο διεθνές γαστρονομικό event. Κάθε χρονιά η συμμετοχή μας είναι και μια πρόκληση. Πάντα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και κάθε φορά αναρωτιόμαστε πως θα γίνει καλύτερο από πέρσι. Και φέτος έχω την εντύπωση ότι φτάσαμε σε εκείνο το σημείο που πραγματικά μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι. Γιορτάσαμε την Γαλλική κουζίνα έτσι όπως της αξίζει και πραγματικά το απολαύσαμε!
Οι θέσεις όπως ήταν αναμενόμενο είχαν συμπληρωθεί μέρες πριν την μεγάλη βραδιά και όσοι τυχεροί ήμασταν εκεί ζήσαμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάθε επίπεδο. Από την διακόσμηση του χώρου, το art de la table, την μουσική, τα κρασιά και φυσικά το υπέροχο γεύμα.
Η πρώτη εντύπωση μοναδική. Σαν κάποιος να είχε μεταφέρει την γαλλική εξοχή στα τραπέζια μας. Υπέροχα μεσογειακά λουλούδια και πορσελάνινα πιάτα έτοιμα να αναδείξουν τις μοναδικές γαστρονομικές συνθέσεις του σεφ μας. Γύρο μας ο φωτισμός στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και μπροστά μας ένα υπέροχο έντυπο με το μενού της βραδιάς. Ήταν σαφές από την αρχή ότι όλα ήταν αυστηρά προσεγμένα αν και όλα έδειχναν τόσο ανάλαφρα και χαλαρά, όπως πρέπει να είναι κάθε απολαυστικό γεύμα.
Η βραδιά ξεκίνησε ταξιδεύοντας στην Καμπανία με ένα ποτήρι σαμπάνια Esprit Nature του οίκου Henri Giraud και μια σύντομη παρουσίαση των οινολογικών επιλογών της βραδιάς από τον Γιάννη Μακρή της JEROBOAM. Και με το πρώτο ποτήρι κρασί μας καλωσόρισαν και οι Manouchedrome που έντυσαν την βραδιά με ζωντανή μουσική από αγαπημένα γαλλικά τραγούδια εποχής.
Το πρώτο πιάτο έβαλε το πήχη της βραδιάς πολύ ψηλά. Ένα “Pαris Breast" με σολομό sous vide, κρεμώδες τυρί και μια μικρή σαλάτα από σπαράγγια και αρακά, πηγαίνοντας Αλσατία, Gyotaku 2016 από Domaine Mittnacht
Μπαίνοντας όμως στο πρώτο κύριο πιάτο καταλάβαμε ότι ναι, υπάρχει και καλύτερο. Γεμιστό Φιλέτο Γλώσσας με μανιτάρια, αφράτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασολάκια, bacon, σάλτσα βουτύρου και φουντούκι. Σίγουρα το καλύτερο φιλέτο γλώσσας που έχουμε δοκιμάσει ποτέ & ταίριαξε άψογα με το Chablis 2017, Domaine Vincent Dampt
Και μετά το ψάρι, ήρθε η ώρα το κρέας, με ένα υπέροχο αρνί με Confit πιπεριές, μελιτζάνα και αφρό από κατσικίσιο τυρί με φρέσκα αρωματικά βότανα που συνοδεύτηκε από ένα Saint Emillion 2015, “Veilles Vignes” από το Chateau Clarisse. Εκεί ήταν που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι ήταν καλύτερο… το κρέας ή το ψάρι. Φυσικά ήταν θέμα προσωπικού γούστου μια και τα δύο ήταν υπέροχα.
Και φυσικά ένα γαλλικό γεύμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς ένα πιάτο γαλλικών τυριών. Και τι καλύτερο από ένα Compte 36 μηνών ωρίμανσης, ένα Camembert και ένα υπέροχο Cantal petit.
Και για τους λάτρεις της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, ο σεφ μας είχε ετοιμάσει ένα φανταστικό Μιλφέιγ Σοκολάτας με παγωτό καραμέλα και ζεστή σάλτσα από πραλίνα και γάλα που συνοδέψαμε υπέροχα με ένα Gewurztraminer 2017, Domaine Mittnacht.
Και για το τέλος… ένα encore από τους αγαπημένους Manouchedrome που έπαιξαν και πάλι το Padam padam padam και μας καληνύχτισαν με τον πιο γλυκό τρόπο.
Ευχαριστούμε όλους τους καλεσμένους μας και φυσικά τους συνεργάτες μας MRCO για το στήσιμο της βραδιάς, τους PETRIDIS FLOWERS για τα λουλούδια, την STYLEBOX για τις καρέκλες και τα πιάτα, την NGS GALAKTEROS για τον ιδιαίτερο φωτισμό & τα ηχητικά και φυσικά την JEROBOAM για τα υπέροχα κρασιά. Βοηθήσατε όλοι να γίνει αυτή η βραδιά μια μοναδική γαστρονομική και οινολογική εμπειρία για όλους μας. Σας ευχαριστούμε!