Free cookie consent management tool by TermsFeed Μια ομάδα ειδικών στη γαστρονομία, την αμπελουργία και τις εκδηλώσεις
ESPA banner 2014-2020 - Ελληνική έκδοση

Οι Άνθρωποι
του Πύργου

Δείτε παρακάτω

Οι Άνθρωποι του Πύργου

Στις αναμνήσεις, πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι

Όλοι αυτοί που είναι στο προσκήνιο κι αυτοί που εργάζονται για να γίνει στην κάθε της λεπτομέρεια αξέχαστη η στιγμή. Παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα τους, οι αδερφές Μπέλμπα ανέλαβαν να συνεχίσουν την ιστορία του Πύργου, συγκεντρώνοντας γύρω τους μια ομάδα υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας: Οινολόγοι, αμπελουργοί, ο πολυβραβευμένος chef Μιλτιάδης Κιούκας, συνδυάζουν τη γνώση, την εμπειρία και την αισθητική τους με το καθηλωτικό σκηνικό του Πύργου Πετρέζα, ενορχηστρώνοντας μια εμπειρία πολλών αστέρων.

Οι Οικοδέσποινες

Αδερφές Μπέλμπα

Υλοποιώντας το όραμα που μας κληροδότησε ο πατέρας μας, φιλοξενούμε στον Πύργο Πετρέζα στιγμές που είναι σπουδαίες στη ζωή των ανθρώπων. Και, είναι σπουδαίες και για εμάς, γιατί γίνονται μέρος της προσωπικής μας ιστορίας. Έχουμε αφοσιωθεί στο να επιμελούμαστε διοργανώσεις που θα γίνουν πολύτιμες αναμνήσεις και αυτό το κάνουμε χρόνια τώρα, με αγάπη, με προσήλωση και με προσωπική επαφή. Το καλό κρασί είναι στο DNA μας, ως απαραίτητο συστατικό για ένα εκλεπτυσμένο δείπνο, για μια οικογενειακή γιορτή, για μια ευχάριστη βραδιά με φίλους. Όλη μας η εμπειρία, το μυαλό και η καρδιά μας, βρίσκονται εδώ: στον Πύργο Πετρέζα, στο σκηνικό των σημαντικών στιγμών της ζωής σας.

Οι αδερφές Μπέλμπα

Ο Σεφ

Μιλτιάδης Κιούκας

Ο Μιλτιάδης Κιούκας, executive chef με πλούσιο βιογραφικό, έχει πολλάκις αναγνωριστεί και βραβευτεί για τις γαστρονομικές του επιδόσεις. Ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες σεφ, εμπνέεται και πειραματίζεται με διαφορετικές κουζίνες, αναβαθμίζοντας τα πιάτα του σε ολοκληρωμένες γευστικές εμπειρίες. Γι' αυτό από το 1994 που ξεκίνησε την καριέρα του, μέχρι σήμερα, τα εστιατόρια που έχει συνεργαστεί, έχουν βρεθεί στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και άλλων διακρίσεων. Από τον Οκτώβριο του 2013 που εντάχθηκε μόνιμα στην ομάδα του Πύργου Πετρέζα, ενέπνευσε, οργάνωσε, δημιούργησε και πρόσθεσε τη γευστική υπογραφή που αναζητούσαμε για τις εκδηλώσεις σας.

Ο Σεφ, Μιλτιάδης Κιούκας

Ο Αμπελουργός

Γιάννης Κάτσικας

Αμπελουργός (τρίτης γενιάς), οινοποιός και αποσταγματοποιός. Προερχόμενος από αμπελουργική περιοχή (Φτέρη, Δυτική Φθιώτιδα), η αγάπη για το αμπέλι είναι στα γονίδιά του, επομένως η ενασχόλησή του με την οινοποιία, που ξεκίνησε το 1995 ήταν, εν μέρει, αναπόφευκτη. Οι πρώτες δικές του φυτεύσεις ήταν με τις γαλλικές ποικιλίες Merlot, Syrah, Ugni blanc και τον ελληνικό Ροδίτη. Τo 1999 γνώρισε τον Γάλλο φυτωριούχο Μichel Chazalon και από τότε ξεκίνησε μια συνεργασία με σεμινάρια στη Γαλλία σχετικά με τα κλαδέματα, τον πολλαπλασιασμό της αμπέλου και τη καλύτερη επιλογή ελληνικών ποικιλιών για εμβολιασμό. Παράλληλα με την εκπαίδευσή του στη Γαλλία- φυτεύει και ένα νέο αμπέλι με Grenache Blanc, Grenache Rouge και Pinot noir. Οι γνώσεις του και η αγάπη του για το κρασί τον τοποθέτησαν ανάμεσα στους κορυφαίους αμπελουργούς τα επόμενα χρόνια. Από το 2006 έως και σήμερα έχει την πλήρη φροντίδα του κτήματος που ανήκει στον Πύργο Πετρέζα.

Ο αμπελουργός, Γιάννης Κάτσικας

Ενας Πύργος φτιαγμένος από αναμνήσεις

Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί

Το 1980 ο Γιώργος Μπέλμπας, δημιουργός του Πύργου Πετρέζα, ξεκινάει να συλλέγει παλαιά υλικά από κατεδαφισμένες κατοικίες και χαλάσματα στην περιοχή των Σπάτων. Στην ουσία, συγκεντρώνει κομμάτια αναμνήσεων και ιστορίας, τα οποία θα μετουσίωσει σε μια νέα αφήγηση.

Ενας Πύργος φτιαγμένος από αναμνήσεις