ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Δείτε παρακάτω

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

«Το κρασί είναι η ποίηση σε μπουκάλι», έλεγε ο συγγραφέας Robert Luis Stevenson. Κι εμείς προσθέτουμε: Το κρασί είναι η ιστορία σε μπουκάλι. Για την επιλεκτική παραγωγή των αμπελώνων του Πύργου Πετρέζα, ισχύει αυτό ακριβώς: κάθε ετικέτα έχει την ιστορία της, και- καθώς τα κρασιά μας διατίθενται μόνο για τις εκδηλώσεις σας- η ιστορία τους γίνεται μέρος της δικής σας. Με τη φροντίδα των ειδικευμένων αμπελουργών και οινολόγων, το κρασί μας προσθέτει μια ακόμη ιδιαίτερη σταγόνα στις αναμνήσεις σας.

Λευκό κρασί - Πύργος Πετρέζα

ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ

Καθαρό και λαμπερό στην όψη, χρυσό με γκρίζες ανταύγιες, αυτό το κρασί πίνεται και ως απεριτίφ. Αρωματικό, με νότες από λευκά λουλούδια, αχλάδι, εσπεριδοειδή και φλούδα πορτοκαλιού, έχει γεύση ισορροπημένη, φρέσκια και γεμάτη ζωή. Στα γεύματα συνδυάζεται επίσης με ψάρια, θαλασσινά και τα οστρακοειδή, λαζάνια με σολομό και λευκό κρέας.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά, Σαββατιανό
ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΚΟΟΛ
Μετά την επιλογή των 3 ποικιλιών γίνεται άμεση πίεση. Αργή ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία (16/18o).
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΗΡΑΝΣΗ
13% αλκοόλη / vol.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
10o C
Κόκκινο κρασί - Πύργος Πετρέζα

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ

Ρουμπινί με φωτεινές μωβ αντανακλάσεις, ένα αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα μούρα, μαρμελάδα, μαύρες ελιές, γλυκόριζα και μπαχαρικά, τα οποία διαμορφώνουν και τη γεύση του. Η μανδηλαριά σχεδόν στο 40% δίνει μια ευχάριστη στρογγυλάδα ενώ το Syrah φέρνει τη λεπτότητα των γεύσεων και καλή δομή, με καλή αρωματική επιμονή. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητά κρέατα, με ζυμαρικά με σάλτσα, και με τις πικάντικες γεύσεις.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Syrah, Μανδηλαριά
ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΚΟΟΛ
Παραδοσιακή ζύμωση σε 30o & διαβροχή μεταξύ 8 και 10 ημέρες.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΗΡΑΝΣΗ
13.5% αλκοόλη / vol.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
16o C
Ροζέ κρασί - Πύργος Πετρέζα

ΡΟΖΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Με όνομα εμπνευσμένο από τις τέσσερις γυναίκες του Πύργου Πετρέζα (Ακριβή, Δήμητρα, Σοφία & Γεωργία), το ιδιαίτερο αυτό κρασί αναδύει πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών, γλυκάνισου και ροδάκινου. Μάλιστα, αυτό προκύπτει χάρη στη συγκομιδή, η οποία γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες- ώστε να διατηρηθούν στο μέγιστο τα αρώματα. Με την ισορροπημένη γεύση του, ζωντανή και γλυκιά, συνοδεύει τέλεια τα καλοκαιρινά γεύματα, sushi αλλά και ως απεριτίφ.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Grenache Rouge
ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΚΟΟΛ
Μετά την επιλογή γίνεται άμεση πίεση. Αργή ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΗΡΑΝΣΗ
11% αλκοόλη / vol.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
11o C