Free cookie consent management tool by TermsFeed ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα.
ESPA banner 2014-2020 - Ελληνική έκδοση
< ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
26.05.2016

ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα.

ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα.
Εταιρικές Εκδηλώσεις

Οι δυο βραδιές στον ονειρεμένο Πύργο Πετρέζα - έχει δίκιο η Έυη που λέει ότι μοιάζει με Τοσκανικό τοπίο-  με αφορμή το παγκόσμιο λανσάρισμα της κορυφαίας MC III ήταν το κερασάκι στην τούρτα των FnL Events. Θέλετε λίγο το επιβλητικό σκηνικό της τοποθεσίας, λίγο η MC III της Moet & Chandon που ταξίδεψε τον μύθο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λίγο η ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε όσοι μας κάνατε την τιμή να παραυρεθείτε σε αυτό το μεγάλο event, φτάσαμε και εμείς να καμαρώνουμε για την εξέλιξη των FnL Events τα οποία μπορεί να άρχισαν από ένα πείσμα, στην πορεία τους όμως τα αναδείξατε στα πιο περιζήτητα γαστρονομικά γεγονότα της πόλης. 

Το ξέρω, ίσως σας ακουστεί κλισέ αλλά δύσκολα μεταφέρονται γραπτώς αυτά τα σκηνικά. Ως αυτός δε που καλείται να τα περιγράψει, δεν είχα καν τον χρόνο ούτε να αφομοιώσει την εμπειρία της δοκιμής μια τέτοιας σαμπάνιας, στον βαθμό δηλαδή που θα μπορούσα να το κάνω. H πολυδιάστατη MC III του οίκου Moet & Chandon είναι ένα σημαντικό blend κυρίως διότι εγκαινιάζει μια νέα, πρωτόγνωρη εποχή για την σαμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν μοιάζει με καμία άλλη, δεν την έχει αντιγράψει επίσης κανένας άλλος οίκος και προς το παρόν στο είδος της είναι μοναδική. 

Δεν έχει μιμητές, ούτε ανταγωνιστές και κατά την γνώμη μου δεν επιδέχεται κανενός είδους αξιολόγηση μιας και όσοι προσπαθήσουν να τη κάνουν, θα δυσκολευτούν κυρίως από τον καινοτόμο χαρακτήρα της. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η επίσημη πρώτη για την Ελλάδα στο πλαίσιο των FnL Events, ήταν ένα νοητό ταξίδι στο μέλλον αφού είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας την πρώτη σαμπάνια που θα επηρεάσει και ίσως καθορίσει τις επόμενες γενιές του πιο περιζήτητου αφρού στον κόσμο.  

Ο σεφ του πύργου της Moët & Chandon Pascal Tingaud (στο μέσο της φωτό, με τον Μιλτιάδη Κιούκα και την Justine Proy) ταξίδεψε από την Καμπανία ειδικά για αυτά τα event και μας ετοίμασε μια σειρά από αξιόλογα πιάτα που έδωσαν τον πρώτο λόγο στην ντίβα, αφού πολύ απλά δημιουργήθηκαν για να την ακολουθούν πιστά και όχι να την προσπεράσουν. Ο ίδιος αντιμετώπισε με απόλυτο σεβασμό τον πολύπλοκο χαρακτήρα και της ίδιας και των Moet Chandon Imperial,Moet Chandon Imperial Rose και Moet Chandon NIR που άνοιξαν και έκλεισαν το δείπνο και σε συνεργασία με τον αξιόλογο σεφ του Πύργου Πετρέζα Μιλτιάδη Κιούκα, προσέφεραν μιάμιση ώρα φινετσάτης γαστρονομικής απόλαυσης, τηρουμένων των αναλογιών. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι μια σταρ όπως η MC III, ξέρει να επισκιάζει τα πάντα, αλλά δεν της κρατήσαμε τουλάχιστον κακία γιαυτό,  τις στιγμές που μοιραία το έκανε. 

Γύρω στις οχτώ και, άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι και σε λιγότερη από μισή ώρα, η βεράντα του πύργου γέμισε από τις γνώριμες φιγούρες σας αλλά και αρκετές καινούριες που τις υποδεχόμαστε με θέρμη. 

Το καλωσόρισμα ήταν μια σειρά από canapes που συνόδεψαν την Moet Chandon Imperial. Ψητά στρείδιαχτένια σε french toast με βανίλια και ένα υπέροχο μπισκότο παρμεζάνας

Λίγο μετά τις εννιά στη τεράστια, μεγαλοπρεπή τραπεζαρία άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους οι καλεσμένοι μας. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις γνωριμίας από τον εκδότη του FNL Πάνο Δεληγιάννη και την Global Ambassador της Moet Justine Proy, ένα εξαιρετικό γκασπάτσο με αβοκάντο και γαρίδες συνόδεψε τις ροζέ φυσαλίδες της Moet για να ακολουθήσει το rosase ψητού μπαρμπουνιού, πάλι με την ίδια ετικέτα. 

Στο σημείο αυτό να δώσουμε και δημόσια τα θερμά μας συγχαρητήρια στο σέρβις για τον εκπληκτικό ρυθμό κατά τη ροή του μενού. Είχαμε ήδη χαλαρώσει όταν συνωμοτικά σχεδόν και με αδημονία αρχίζαμε νς κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον. 

Η MC III άρχιζε να σερβίρεται στα αριστουργηματικά ποτήρια που έφτιαξε η Moet αποκλειστικά για αυτή την ετικέτα, μακριά από την λογική των περίφημων flute, θέλοντας προφανώς να αναδείξει την οινική της διάσταση. 

Τα κινητά πήραν αστραπιαία φωτιά ενώ παράλληλα ένα απαλό κοτόπουλο από την Bresse Rossini, με φουγκρά, πουρέ σέλερι και μιλφέιγ μελιντζάνας με σύκα, την συνόδεψε αριστουργηματικά. 

Κλείσαμε με έναν καραμελωμένο ανανά με βανίλια και σορμπέ λάιμ. Δίπλα του η Moet Chandon NIR, η οποία σερβίρεται με παγάκια και έχει ενδιαφέρον και μέλλον επίσης αφού εν προκειμένω τα παγάκια λειτουργούν αρμονικά με την σαμπάνια, όσο παράξενο και αν σας ακούγεται. Άλλωστε η Moet & Chandon δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Γιαυτό επιβιώνει μέσα στους αιώνες διατηρώντας την φήμη της δικαιωματικά αναλοιώτη. 

Αν δεν κάνω λάθος η ώρα ήταν περασμένες έντεκα όταν σηκωθήκαμε από την τραπεζαρία για να τελειώσουμε το βράδυ μας εκεί που το αρχίσαμε, στην βεράντα του Πύργου Πετρέζα. Ένα μπαρ που είχε στηθεί -από την Bar Solutions του Σπύρου Κερκύρα- στην μέση της, με πλάτη στον κήπο σέρβιρε Old Fashion με Cognac Hennessy Fine, ενώ αρκετοί ήταν εξοπλισμένοι και με τα ανάλογα πυρομαχικά, δηλαδή τα πούρα τους. Κάπου εκεί αρχίζουν όπως πάντα τα καλύτερα, που μπορεί να μένουν στο σημείο που τα ζει κανείς, αλλά δεν παύουν να είναι κομμάτι της επιτυχίας των FnL Events. Όπως βέβαια και όλοι εσείς που είστε το άλφα και το ωμέγα αυτών των εκδηλώσεων. 

Καλή αντάμωση τον Σεπτέμβρη, στις Σπέτσες! 

Θερμές ευχαριστίες στις κορυφαίες εταιρείες Volvo και Gaggenau για την μεγάλη υποστήριξη και στην εισαγωγική εταιρεία ποτών Άμβυξ για την γενναιόδωρη παραχώρηση των Moët & Chandon! 

Φωτογραφίες Panos Smirniotis

ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα. gallery image 1
ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα. gallery image 2
ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα. gallery image 3
ΜC III Dinner: Δυο αξέχαστες βραδιές στον Πύργο Πετρέζα. gallery image 4