Free cookie consent management tool by TermsFeed Με τους Gastronomads στην Αλσατία
ESPA banner 2014-2020 - Ελληνική έκδοση
< ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
25.11.2016

Με τους Gastronomads στην Αλσατία

Με τους Gastronomads στην Αλσατία
Γεύματα

Μέσα από το ταξίδι που κάναμε μαζί τους, μάθαμε ιστορίες, απόψεις και ζήσαμε στιγμές μοναδικές. Μάθαμε ότι η Αλσατία έχει το πιο ξηρό κλίμα της Γαλλίας και ιδανικές συνθήκες αμπελοκαλλιέργειας όπου οργανικοί και βιοδυναμικοί οινοπαραγωγοί μας προσφέρουν μερικές από τις πιο συναρπαστικές λευκές ποικιλίες συνθέτοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό σε έναν από τους σημαντικότερους δρόμους του κρασιού της Ευρώπης, μήκους 170 χλμ. 

Το γεύμα είχε χωριστεί σε 5 προορισμούς, όπου στην κάθε στάση δοκιμάζαμε και ένα διαφορετικό πιάτο με ένα διαφορετικό κρασί. 

Ξεκινήσαμε από το Molsheim για ορεκτικό με μια σούπα κολοκύθας και ένα κρασί Cave du Roi Dagobert, περάσαμε από τo Eguisheim για ένα Fondue με gruyere και munster με μανιτάρια, αγκινάρα και καπνιστό χοιρινό το οποίο συνδυάσαμε με ένα κρασί Emile Beyer Gewurztraminer Tradition, στο Epfig φάγαμε Ραβιόλια με γαρίδες και θαλασσινά με ένα ποτήρι Domaine Osterlag, στο Schlossberg απολαύσαμε ένα μπούτι πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας και καταλήξουμε στο Ribeauville για το επιδόρπιο με μια τάρτα μήλου με παγωτό και ένα εξαιρετικό Trimbach Marc d’Alsace de Gewurztraminer. 

Αξέχαστο γευστικό ταξίδι που μας κάνει να ανυπομονούμε για το επόμενο!

Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 1
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 2
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 3
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 4
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 5
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 6
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 7
Με τους Gastronomads στην Αλσατία gallery image 8