Ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι στην Βόρεια Ιταλία με τον Γιώργο Φλούδα
Όσοι παρευρέθηκαν στo event της 17 Νοέμβρη, ήξεραν ότι οι γεύσεις της βόρειας Ιταλίας θα εκπροσωπηθούν άψογα από τον chef μας Μιλτιάδη Κιούκα και θα βρουν τον καλύτερο σύμμαχο στις οινολογικές επιλογές του Γιώργου Φλούδα.
Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά με ένα Prosecco di Valdobbiadene Docg Santa Margherita, το οποίο συνοδευόταν από ένα κουτί πίτσας που έκρυβε μέσα του τρεις γεύσεις πίτσας, όχι και τόσο κλασικές όσο την έχετε στο μυαλό σας.
Πρώτο πιάτο, καραβίδα roll με τραγανό ταλιολίνι, γλυκοπατάτα micro greens και φινόκιο. Σίγουρα ένα πιάτο το οποίο δεν δοκιμάζεις συχνά, γι'αυτό ήθελε και ένα ιδιαίτερο κρασί για να ολοκληρωθεί γευστικά. Τι καλύτερο από ένα VETTE Sauvignon Blanc του 2016. Ένα λευκό κρασί που σε εμάς έμεινε ως μια από τις αγαπημένες επιλογές του Γιώργου Φλούδα.
Στην συνέχεια πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Massolino Langhe Nebbiolo Doc Piedmonte, ένα κόκκινο κρασί με έντονη γεύση που δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα με τίποτα άλλο από ένα πιάτο Capelleti γεμιστά με ραγού μοσχάρι “bolognese”, άγρια μανιτάρια τρούφα και παρμεζάνα.
Ακολούθησε το Barone Ricasoli Chianti Classico Rirserva “Rocca Guicciarda” με ένα απολαυστικό αγριογούρουνο με ζεστή πολέντα, κάστανο ψητό, κυδώνι και κεδρόσπορο. Μια σύνθεση γεύσεων που κυριολεκτικά απογείωσε την βραδιά.
Το ταξίδι στην Βόρεια Ιταλία ολοκληρώθηκε με μια Grappa Bianca Di Tenuta San Leonardo η οποία συνοδεύτηκε υπέροχα με το ιδιαίτερο Tiramisu του Μιλτιάδη Κιούκα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα από αυτή την βραδιά.