Μια βραδιά με τον Βαγγελη Γεροβασιλειου
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε και θαυμάζαμε τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου ως μία κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού. Μετά από την βραδιά όμως που περάσαμε μαζί του, τον αγαπήσαμε πραγματικά και τον θαυμάζουμε ακόμα περισσότερο για τις δημιουργίες του αλλά και τον υπέροχο χαρακτήρα του.
Μαζί του είχε φέρει πέντε μοναδικά κρασιά που πήραν νέα διάσταση συνοδευόμενα από τις γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ μας Μιλτιάδη Κιούκα.
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εναλλακτικό ανοικτό λαχανοντολμά με γαρίδα και τραχανά, συνοδεία της γνωστής και αγαπημένης Μαλαγουζιάς.
Συνεχίσαμε με φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα από λωτό, κρούστα φιστικοβούτυρο, ανανά και ρύζι basmati, συνοδεία του μοναδικού Chardonnay του κτήματος Γεροβασιλείου, που πραγματικά, αν δεν έχετε δοκιμάσει θα πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατό.
Στη συνέχεια περάσαμε στα κόκκινα κρασιά με ένα Avaton του 2015 που συνόδεψε υπέροχα ένα πιάτο ραβιόλι με ορτύκια, φρέσκια μαύρη τρούφα & παρμεζάνα Reggiano.
Το τέταρτο πιάτο της βραδιάς ήταν ένα πραγματικά μοναδικό πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας Rib eye Black Angus με πουρέ γλυκού κρεμμυδιού το οποίο συνοδέψαμε με ένα Syrah του 2015
Και η βραδιά έκλεισε γλυκά όπως πάντα με ένα θεαματικό πιάτο από λευκή σοκολάτα και εσπεριδοειδή συνοδεία μιας υπέροχης γλυκιάς Μαλαγουζιάς, έναν συνδυασμό που όπως μας είπε και ο κ. Βαγγέλης Γεροβασιλείου όταν βαθμολόγησε τα πιάτα σε συνδιασμό με τα κρασιά του, παίρνει όχι 100% αλλά 120%!
Και όσο για τα κρασιά που δεν δοκιμάσαμε όπως μας υποσχέθηκε ο κ. Γεροβασιλείου, θα μας τα φέρει του χρόνου, στο επόμενο τραπέζι που θα κάνουμε μαζί.