Ο εμπνευστής και δημιουργός του Πύργου Πετρέζα, Γιώργος Μπέλμπας, προερχόμενος από αμπελουργική οικογένεια τρίτης γενιάς, είχε στην καρδιά του την οινοποιία κι έτρεφε μια ξεχωριστή αγάπη για το καλό κρασί. Αυτή του την αγάπη κατάφερε να τη μετουσιώσει στον Πύργο Πετρέζα, αξιοποιώντας ως αμπελώνα την έκταση και δημιουργώντας εγκαταστάσεις οινοποιίας υψηλών προδιαγραφών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον, για εμάς το κρασί παραμένει μια ιστορία προσωπική. Μια ιστορία και μια μικρή παραγωγή, την οποία μοιραζόμαστε με εκλεκτούς καλεσμένους και επισκέπτες- δε διοχετεύουμε όμως μαζικά στην αγορά.
Οι αμπελώνες μας, μόλις λίγα λεπτά από τον Πύργο Πετρέζα έχουν την πλήρη φροντίδα της ομάδας των ειδικών μας, ώστε να παράγουν χυμούς με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Το πρώτο αμπέλι, που φυτεύτηκε κατά την αναμπέλωση του 2002, η μαλαγουζιά μας, βρίσκεται ακόμη μέσα στον Πύργο, συμβολίζοντας το παρόν μας, που είναι βαθιά ριζωμένο στην ιστορία μας. Οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες μας διασφαλίζουν τη σωστή οινοποίηση και παλαίωση του κρασιού, ενώ οι φιάλες, μετά την κατανάλωση, προωθούνται σε ανακύκλωση, ήδη από το 2012.
Για όλη την ομάδα του Πύργου Πετρέζα, τους οινολόγους τους αμπελουργούς, το chef μας, το κρασί έχει ξεχωριστή σημασία, έχει ψυχή και νόημα. Είναι η δική μας ιστορία σε μπουκάλι ειδικά για τις εκδηλώσεις σας. Και μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται μέρος και της δικής σας ιστορίας.
Παράλληλα, ως γνώστες και λάτρεις του κρασιού, διοργανώνουμε και υποστηρίζουμε πλήθος εκδηλώσεων, προκειμένου να διαδώσουμε τις σημαντικές προσπάθειες Ελλήνων και ξένων οινοποιών.
Στον Πύργο Πετρέζα επενδύουμε ιδιαίτερα στις γεύσεις που θα συνοδεύσουν την εκδήλωσή σας, με τη δική μας κουζίνα, υπό τις οδηγίες του βραβευμένου executive chef, Μιλτιάδη Κιούκα.