Το κύριο συστατικό των αναμνήσεων, είναι τα συναισθήματα. Αυτά που γευόμαστε, αυτά που μυρίζουμε, αυτά που μας εντυπωσιάζουν και μας συγκινούν, είναι αυτά που τελικά επιλέγουμε να κρατήσουμε στη μνήμη μας. Γι αυτό, στον Πύργο Πετρέζα επενδύουμε ιδιαίτερα στις γεύσεις που θα συνοδεύσουν την εκδήλωσή σας, με τη δική μας κουζίνα, υπό τις οδηγίες του βραβευμένου μας chef.
Πίσω από κάθε πιάτο υπάρχει μια ιστορία, γι αυτό και κάθε μενού είναι μοναδικό: είναι η ιστορία που εσείς θέλετε να πείτε με την εκδήλωσή σας, μεταφρασμένη σε ποιοτικά υλικά, γαστρονομική έμπνευση, χρώματα κι αρώματα. Αφοσιωμένοι σε αυτή μας τη θέση, σχεδιάζουμε κάθε μενού από την αρχή- για να είναι τόσο ξεχωριστό όσο και η περίσταση. Χωρίς ποτέ να καταφεύγουμε σε προσχεδιασμένες λύσεις, ούτε βέβαια σε προμαγειρεμένα φαγητά.
Επιλέγουμε εποχιακά υλικά, ανταποκρινόμαστε σε ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις (παιδικά μενού, vegetarian, vegan, gluten free, halal, kosher) σχεδιάζουμε international προτάσεις, που καλύπτουν όλο το εύρος της διεθνούς κουζίνας, προσθέτουμε λεπτομέρειες που έχουν ιδιαίτερο νόημα για εσάς, και παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, από αυτές που μένουν αξέχαστες.
Καθώς είμαστε αναπόσπαστο μέρος της περιοχής, προσπαθούμε να προμηθευόμαστε όλα μας τα υλικά από τοπικούς παραγωγούς (σε ακτίνα μέχρι 150 χλμ). Είναι οι συνεργάτες μας, τους οποίους γνωρίζουμε προσωπικά, εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε. Αυτός είναι ο τρόπος μας να διατηρούμε τη δική μας ιστορία, που είναι συνυφασμένη με τον τόπο γύρω μας.
Παράλληλα με τις δικές σας εκδηλώσεις, ο chef και η ομάδα του διοχετεύουν την έμπνευση και την τέχνη τους στις γαστρονομικές βραδιές που διοργανώνουμε συστηματικά με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, αλλά κοινή ποιότητα και γεύση. Με αυτή ακριβώς τη σκέψη εξάλλου, ο chef και η ομάδα του Πύργου Πετρέζας συμμετείχε, μαζί με άλλα εστιατόρια, στο κορυφαίο γεγονός της γαλλικής γαστρονομίας, το Goût de France 2017.
Ο Μιλτιάδης Κιούκας, executive chef με πλούσιο βιογραφικό, έχει πολλάκις αναγνωριστεί και βραβευτεί για τις γαστρονομικές του επιδόσεις. Ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες σεφ, εμπνέεται και πειραματίζεται με διαφορετικές κουζίνες, αναβαθμίζοντας τα πιάτα του σε ολοκληρωμένες γευστικές εμπειρίες. Γι αυτό από το 1994 που ξεκίνησε την καριέρα του, μέχρι σήμερα, τα εστιατόρια που έχει συνεργαστεί, έχουν βρεθεί στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και άλλων διακρίσεων. Από τον Οκτώβριο του 2013 που εντάχθηκε μόνιμα στην ομάδα του Πύργου Πετρέζα, ενέπνευσε, οργάνωσε, δημιούργησε και πρόσθεσε τη γευστική υπογραφή που αναζητούσαμε για τις εκδηλώσεις σας.